Йогурт в домашніх умовах рецепт

Доведіть молоко до кипіння, не забувайте при цьому помішувати його, щоб не пригоріло. Потім відставте каструлю в сторону і дайте охолонути приблизно до 48 — 50 С. Поки молоко остигає, простерилизуйте банку або будь-яку іншу посуд в якій ви збираєтеся готувати йогурт в домашніх умовах.

Обов'язково простежте, щоб ця банку (інша посуд) після стерилізації була сухою, потім влийте в неї півсклянки охололого молока, додайте закваску і збийте все до однорідності.

Тепер влийте залишився молоко і ретельно перемішайте вийшла суміш. Закрийте банку кришкою або чистим рушником і відразу ж, щоб не дати охолонути, поставте в тепле місце (ідеальна температура для бродіння 43-44 С). Якщо не витримувати потрібну температуру йогурт може скиснути або загуснути.

Приблизно через 5 годин подивіться, ваш йогурт повинен вийти густим і досить щільним. Охолоджуючись поступово, він буде густіти ще більше. Можете розкласти отриманий йогурт в порційні стаканчики і поставити в холодильник, зберігати його краще не більше трьох днів, а при подачі змішувати з фруктовим пюре.