Мастика для торта із зефіру маршмеллоу

1. Підготуємо продукти для мастики: Зефір або суфле в пакетиках (краще, якщо він буде білого кольору). Цукрову пудру, лимон і масло. Якщо мастика потрібна різних кольорів, так само підготуйте харчові барвники.

Деякі кольори можна зробити не використовуючи хімічні барвники. Наприклад за допомогою какао вийде коричнева мастика. З бурякового соку червона. З морквяного — оранжева. Але все ж краще і красивіше виглядатиме мастика пофарбована саме харчовими барвниками.

Якщо в магазині немає якогось потрібного кольору, подивіться, можливо є кольори при змішуванні яких вийде потрібний для вас. Так наприклад чорний колір найчастіше не продають, але якщо змішати синій, жовтий і червоний — вийде чорний.

2. Якщо потрібно отримати кілька різних кольорів, розділіть відразу зефірні цукерочки по окремих чашках. Додайте в кожну з них по кілька крапель лимонного соку і покладіть по шматочку вершкового масла.

3. Нагрійте зефір на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Тут головне не перегріти. Інакше зефір підгорить і мастика вийде жорсткою. На водяній бані простежити готовність складніше, але зате в мікрохвильовці процес розтоплення проходить в рази швидше (досить 20-40 сек.)

Нагрітий зефір почне збільшуватися в розмірі і стане м'яким. Значить пора виймати з мікрохвильовки або знімати з водяної бані і замішувати однорідну масу.

На цьому ж кроці потрібно додавати необхідний колір барвника. І всі разом перемішувати. Барвник додавайте по трохи, щоб не отримати відразу занадто ядрений колір.

4. Тепер додавайте частинами цукрову пудру і замішуйте масу ложкою. Додавати пудру і замішувати потрібно до тих пір, поки ложкою це робити вже буде неможливо, тому що маса стане густою.

5. Після цього масу викладіть на стіл присипаний цукрової пудри і продовжуйте замішувати поки маса не перестане липнути до рук.

Все, мастика з зефіру для торта готова. Але щоб працювати з нею було простіше, мастику загорніть у целофан і приберіть в холодильник на 20-30 хв.

6. Після охолодження в холодильнику мастика стане більш податлива для ліплення.

7. Ось, наприклад черепашки ніндзя і паровозик з мастики.

На замітку про мастиці для торта:

— Зберігати залишилася мастику можна в холодильнику, попередньо загорнувши в плівку. Або навіть в морозильній камері — до 2 х тижнів.

— Щоб фігурки з мастики заблищали і стали насиченішим, протріть їх пензликом звичайною водою з чайника.

— Мастику не обов'язково фарбувати відразу при розтоплюванні зефіру. Можна зліпити білі фігурки і потім вже пофарбувати виріб в потрібний колір. Але це трохи складніше, є ймовірність неакуратне расскрашіванія.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.