Квашеная капуста при вагітності
Квашеная капуста при вагітності
Квашену капусту завжди поважали на Русі. Вона добре служила і ліками, і їжею. В результаті жодна зима не проходила без заготівлі цієї їжі у великих кількостях.
До сьогодні в багатьох сім'ї ях цей продукт залишився в пошані. Навіть якщо ви її не регулярно їсте, воно обов'язково має бути. Адже бувають випадки, коли хочеться чогось солоного або кислого. А що вже говорити про майбутніх матерів, адже такий стан у них трапляється часто.
Іноді, деякі жінки розповідають, що не можуть відірватися від капусти за всю вагітність. Деяки тільки зрідка «тягне» на кисло-солоні. Але ніхто не задається питанням: чи можна квашену капусту вживати жінкам в положенні?
У книжках про харчування в момент вагітності ви знайдете згадка про дану капусті як про прекрасне гарнірі до риби, м яса. Адже вона сприяє хорошому засвоєнню білкової їжі.
Якщо при вагітності спостерігається проблема з набором зайвих кілограмів, серед іншого фахівець порекомендує вам кислу капусту: мало калорій, чудово насичує, на організм діє більше делікатніше, ніж свіжа капуста.
Жінки, яке вже народжували, розкажуть, що цей продукт рятував від нудоти при токсикозі. А бабуся чи мама можуть підсумувати: квашеная капуста – стовідсотковий натуральний продукт, значить, добре впливає на жіночий організм. Куди ж краще копченостей, якими жінки часто зловживають в момент гастрономічних напливів.
Насправді квашеная капуста дуже корисна. І для жіночого організму може зробити багато корисного:
- Містить мало калорій і швидко насичує, а тартронова кислота виводить вуглеводи з організму. Також розсіл підвищує апетит.
- Нормалізує в крові рівень холестерину і цукру, а також регулює в організмі лужний баланс.
- У нормі підтримує обмін речовин.
- Усуває бактерії з кишечника.
- Розсіл корисний при геморої.
- Запобігає здуття, усуває запори.
- Запобігає печії.
- Покращує стан волосся і нігтів.
- Корисна для лікування виразкових захворювань.
- Усуває нудоту, що рятує жінку при токсикозі.
- Багато містить вітаміну К, особливого потрібного в радах, тому що він сприяє згортання крові.
- Покращує засвоєння білків.
- Містить фолієву кислоту – дуже потрібний вітамін для майбутніх мам і малюків.
- Забезпечує в організм надходження заліза, потрібного для запобігання анемії.
- Містить вітамін С, він потрібен для профілактики ГРВІ, а також зміцнює імунну систему.
Цей список можна ще довго продовжувати. Основна перевага продукту – це склад: антиканцерогенну, знеболюючу, бактерицидну, імуностимулюючу, загальнозміцнюючу, протизапальну.
Альо всю користь квашеная капуста може звести нанівець безконтрольне вживання.
Фахівці застерігають: цей продукт у великих кількостях може призвести до метеоризму. Так як в капусті багато сої, її зловживанні може спровокувати виникнення набряків. Взагалі потрібно бути обережними з нею при захворюваннях підшлункової залози, печінки і нирок, а також при виразці, панкреатиті, гастриті, гіпертонії.
Цікавий факт, розсіл є більш корисним, ніж квашеная капуста. У будь-якому випадки потрібно проконсультуватися з фахівцем з приводу цього питання.