Падалка з овочів і фруктів

Падалка з овочів і фруктів допомагають розвивати фантазію дітей, їх художній смак, вміння бачити і створювати прекрасне, розвивають дрібну моторику і посидючість. Психологи стверджують, що чим краще в дитини розвинена дрібна моторика, тим краще він говорити, тим краще у нього мислення. Крім того, малюки вчаться закінчувати розпочату роботу. Розвиток прагнення малюка виготовити щось самостійно — перший крок до становлення його особистості.

При виготовленні виробів розвивається просторове мислення, творче і репродуктивне уяву.
Падалка можна використовувати для прикраси під час свят (звичайно, недовго), як сувеніри для батьків, як ляльок для лялькового театру. Дуже добре деякі саморобні іграшки з овочів і фруктів виглядають на новорічній ялинці.
Перш, ніж приступити до виготовлення виробів, треба пояснити дітям, що овочі та фрукти, перш за все, їжа. Саме тому з ними потрібно звертатися дбайливо, не кидати де попало після того, коли потреба в них відпаде.

Перед виготовленням виробів, потрібно, по-перше, визначитися з яких овочів і що саме дитина буде робити, по-друге, приготувати додаткові деталі: очі, вуха, хвостики і т.п.: це залежить від майбутньої вироби.

Очі найчастіше робляться з тканини, бусинок, гудзиків. Гудзик потрібно закріпити на овальному шматочку білої тканини, яка трохи більше за розміром. Тканина змастити крохмалем і пришити або приклеїти на потрібне місце.
Очі можна зробити і у вигляді паперової аплікації, скачати з вати. Дітям дуже подобається скачувати в руках ватяні кульки, а потім акуратно промазувати їх клеєм. Ці заготовки сушаться кілька годин, а потім кріпляться на потрібне місце.

Носи для виробів найчастіше роблять з паперу або гудзиків, вуха — з паперу або тканини. Спочатку для цього вирізають круг, потім одну його частину відгинають, роблять надрізи і закріплюють на голову падлюка.
Волосся для саморобних іграшок можна робити з ниток, паперу, дроту, волосіні і т.п.
Падалка з овочів і фруктів можуть бути декількох видів. Насамперед, це зображення одушевлених фігурок (тварин, чоловічків, казкових героїв) і неживих (чайників, будиночків і т.п.)

Для того щоб зробити яку-небудь фігурку, потрібно уважно розглянути з дитиною заготовку і визначити, на кое, наприклад, тварина вона схожа найбільше. З моркви найпростіше робити жирафів, забавних курчат або інших пташок. Для цього найчастіше буває достатньо скріпити в певній послідовності декілька частин розрізаної морквини.

З болгарського перцю виходять відмінні свинки. Розрізані надвоє і скріплений певним чином банан перетворюється на собачку. А на апельсині досить зробити невеликий надріз, щоб він став веселим або, навпаки, сумним смайликом. Навіть малюк зможе зробити Чіполіно з зеленого або ріпчастої цибулі. Головне — розвинути у малюка вміння бачити особливості кожної заготовки, вміти фантазувати. Звичайно, ці здібності розвиваються з віком.

З яблука, апельсина і лимона можна зробити відмінний чайний сервіз. Блюдце легко зробити з кружечка апельсина, ручку для чашки — з ківі або шматочка яблука, а саму чашку з половинки видавленого лимона. Чайник вийде з яблука.

З насіння, декількох часточок яблука і дзеркала можна побудувати ставок з лебедями і вітрильниками.
Виготовлення виробів — дуже важлива умова для розвитку і становлення дитини.

вироби з овочів і фруктів

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.