Фаршировані запечені яблука з горіхами родзинками і шоколадом

Яблука помийте, висушіть серветкою або рушником. Тепер акуратно видаліть серцевину, але не наскрізь яблука — повинен вийти яблучний горщик. Для цих цілей зручно користуватися спеціальними інструментами, але можна обійтися і без них. Зріжте верх разом з черешком за допомогою ножа, потім видаліть серцевину за допомогою чайної ложки.
До речі, запечені яблука в духовці для дитини — це не тільки вишуканий десерт, але і дуже корисна страва. Пектин, що міститься в них, сприяє вивільненню вільних радикалів. Після прийому печених яблук поліпшується робота кишечника. Очевидна користь цієї страви не тільки для дітей, а й при схудненні дорослих.
Тепер саме час підготувати начинку. Волоські горіхи очистіть від шкаралупи і внутрішніх перегородок. Ізюм ретельно промийте.
Шоколад вибирайте на свій смак — молочний, чорний або білий, з начинкою або без неї. Шоколад поламати на маленькі шматочки. Часточки волоського горіха дрібно порубати. Перемішайте родзинки, шоколад і волоський горіх.
Наповніть яблука смачною і корисною начинкою. Зверху посипте цукром і корицею.
Яблука, фаршировані родзинками, волоським горіхом і шоколадом, можна готувати як в духовці, так і в пароварці. Ми відправили яблука в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Обов'язково налийте трохи води в деко з яблуками. Трохи остудіть готові яблука і кличте своїх домашніх ласувати. Приємного апетиту!
Ще діткам можна приготувати смачні і корисні цукерки з сухофруктів. Вони допоможуть зберігати вітамінний баланс в організмі в зимово-весняний період.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.