Компот в мультиварки з малини і яблука
А на зиму краще заготовити в банки і радувати домашніх в холодну пору року. Готувати компот можна зі свіжих або заморожених ягід. Особливо смачним буде компот з заморожених ягід малини і свіжих яблук.
Користь малини криється в її складі. Малина містить в собі саліцилову кислоту, яка чудово знижує жар і стимулює імунітет, органічні кислоти, такі як яблучна і лимонна. Малина багата вітамінами групи A, B2, C і PP. Містить макро і мікроелемента, як калій, магній і цинк.
Яблука-популярний і улюблений фрукт не тільки у дітей, а й дорослих. У яблуках міститься безлічі мінеральних речовин, наприклад, заліза, натрію і фолієвої кислоти. Щоб приготувати компот в мультиварки із замороженої малини і свіжих яблук знадобиться:
1. Підготуйте малину і яблука. Малина в зимовий час може бути замороженою. Влітку, в ягідний сезон — свіжою.
2. Яблука вимити і порізати на дольки. Всі інгредієнти скласти в мультиварку, засипати цукром. Залити водою
5. Готуватися компот в мультиварки Поларіс 0517, приблизно 1 годину, в режимі «Гасіння»
6. Для того, щоб компот вийшов більш насичений, можна його настояти. Після того, як компот приготувався, не поспішайте переливати його в іншу ємність. Залиште його в мультиварки на підігріві або у вимкненому стані, ще на 30 хвилин.
Компот з ягід і фруктів особливо корисні для дітей в період авітамінозу, коли організму потрібно додаткові вітаміни і корисні речовини.