Корисні солодощі дітям рецепти

солодощі дітям суфлеІнгредієнти:
— 200 гр. фруктово-ягідної суміші, можна використовувати заморожену
— 150 гр. жирних вершків, краще 30%
— 10 гр. желатину
— цукор або мед за смаком

Приготування:
1.Желатін потрібно розвести охолодженою попередньо прокип'яченої водою, і залишити приблизно на годину, щоб «набратися».
2. Фруктово-ягідна суміш подрібнюється за допомогою м'ясорубки або блендера і змішується з цукром або медом.
3. Холодні вершки (вершки повинні простояти в холодильнику на нижній полиці хоча б 5 годин, посуд в якій вершки будуть збивати також повинна бути холодною, інакше вони швидко опаде) збиваються за допомогою міксера до щільної піни, поступово додаючи туди подрібнену фруктово-ягідну суміш.
4. Набряклий желатин підігрівається на плиті до повного розчинення крупинок. Потім тонким струменем вводиться в збиті вершки і все ретельно перемішується.
5. Готове суфле розливається по формах, остуджують і прикрашається цілими ягодами або шматочками фруктів.

Корисно солодкість — Гранола з сухофруктами

гранола з сухафруктаміРецепт цього мега-корисного сніданку запозичений з телепередачі «Їмо вдома» з Юлією Висоцькою.

Інгредієнти:
— 300 гр. вівсяних пластівців
— 100 мл. солодкого яблучного соку (якщо сік не досить солодкий, можна додати цукор)
— 3 жмені мигдальних горішок
— 3 жмені дрібно порізаних сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив)
— 2 жмені очищення не смаженого насіння соняшнику
— 1 жменя очищених насіння гарбуза
— 2 жмені кунжутного насіння
— 3 столові ложки соняшникової олії

Приготування:
Духовку потрібно заздалегідь розігріти до 200 ° С
1. У об'ємну миску покласти вівсяні пластівці, гарбузове, соняшникове і кунжутне насіння і 2 жмені мигдальних горіхів. Залишилася жменю подрібнити блендером і додати туди ж.
2. В отриману суміш вливається сік і масло. Гарненько все перемішується і викладається в змащений маслом глибоке деко або будь-яку іншу форму.
3. Деко ставиться в розігріту духовку і тут же потрібно зменшити температуру до 150 ° С.
4. Через 10 хвилин гранола виймається з духовки, остуджують і акуратно виймається з дека.
У результаті виходить щось типу Козинака з надзвичайно приємним смаком.

Арахісова халва з фініками корисний рецепт для дітей

халва дітямПриготувати цю витончену східну солодкість в домашніх умовах простіше простого, та й займе зовсім мало часу.

Інгредієнти:
— 100 гр. очищених, обсмаженого насіння соняшнику
— 50 гр. обсмаженого арахісу
— 50 гр. сушених фініків
— столова ложка меду

Приготування:
Заздалегідь обсмажені насіння і арахіс перемішуються з медом і фініками в блендері. Отримана суміш щільно утрамбовується в пластиковий контейнер і забирається в холодильник.
Балуючи діточок власноруч приготованими нехай навіть і корисними солодощами, слід пам'ятати, що все має бути в міру.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.