Обліпиха дітям рецепт салату з обліпихи і моркви

1. Ягоди обліпихи моєму кілька разів, потім поміщаємо їх у каструлю і повністю заливаємо водою. Ставимо на невеликий вогонь.

2. Поки обліпиха закипає, готуємо основу для салату — чистимо моркву.

3. Потім натираємо морквину на тертці (можна скористатися великої або середньої теркою). Морква завжди потрібно вживати з жиром (так корисні речовини, які містяться в цьому овочі, засвоюються краще), тому заправляємо натерту моркву ложкою рафінованої олії.

4. Почищені волоські горіхи висипаємо на плоску поверхню (наприклад, на обробну дошку). І качалкою роздрібнюємо їх.

5. Додаємо подрібнені горіхи до морквині і перемішуємо.

6. Тим часом, обліпиха вже закипає. Тут головне — не перестаратися і не перетримати ягоди в киплячій воді. Тому слухаємо обліпиху з вогню після її трихвилинного перебування в окропі.

7. Відкидаємо ягоди на друшляк і даємо їм повністю охолонути.

8. Прохолодну обліпиху переміщаємо в сито і починаємо притискати до стінок сита. Видавлюємо з ягід сік.

9. Сік стікає в посудину, яку ми підставили під сито, а макуха (кісточки і шкірки) залишається в ситі.

10. Обліпиховий сік повинен вийти яскравого кольору, без єдиної кісточки.

11. Тепер заправляємо обліпиховою соком морквяний салат: додаємо стільки ложок соку, щоб страва не було сухим.

12. Після цього додаємо в салат столову ложку цукру і гарненько розмішуємо.
Салат з обліпихою готовий! Вийшов справжній вітамінний коктейль! Бажано їсти цей салат відразу — у свіжому вигляді він найбільш корисний.