Що не можна їсти під час вагітності

Що не можна їсти під час вагітності

Що не можна їсти під час вагітностіПитання про правильне харчування для всіх тих вагітних жінок, які дбають про своє здоров'я і про здоров'я свого майбутнього дитинчати, залишається завжди вкрай важливим і грає воістину важливу роль. І напевно найвідповідальніші і правильні з майбутніх матусь воліють попередньо складати якісь спеціальні дієти знову ж за допомогою строго спеціалізованих лікарів, і все це для того, щоб забезпечити свого майбутнього малюка всіма важливими і необхідними йому поживними або корисними речовинами. Безумовно, повсякденний раціон харчування вагітної жінки, повинен складатися саме з тих продуктів, які, перш за все не представляють ніякого найменшої шкоди, як для майбутньої матусі, так і для плода, активно зростаючого у неї всередині, а так само які будуть корисні їм обом. І саме тих продуктів, які в будь-якому з випадків не позначаться негативно на протязі конкретної вагітності, та й на здоров'я майбутнього вже народженої дитинки. У тій же самий годину, вживати в їжу потрібно тільки ті продукти, які будуть здатні задовольнити потребу цих двох організмів в поживних і так само корисних речовинах – мається на увазі задоволення потреб материнського організму, і, звичайно ж, підростаючого організму у неї в пузике крихти.

Отже, давайте визначатися так яких саме продуктів харчування слід побоюватися, вагітній жінці, щоб не затьмарити тієї щасливий час, коли вона виношує свого дитинчати? Що категорично не можна їсти в період вагітності, щоб жодним чином не ризикувати своїм і дитячим здоров'я ям?

По-перше, буде краще відмовитися від деяких видів сирів – від м'яких (а це брі, камабер, або фета), а також від сиру з пліснявою і від козячого сиру. У список таких категорично заборонених продуктів для всіх вагітних жінок siri примудрилися потрапити за особливою технологією необхідної для їх приготування. Адже такі сири зазвичай виробляють на основі сірого абсолютно не пастеризованого молока. А саме відсутність такого важливого процесу пастеризації зазвичай призводить до того, що безпосередньо в сирах цілком можуть зберігатися різні бактерії, в тому числі і небезпечні, які в подальшому цілком здатні будуть привести до гострого інфікування, або ж, як наслідок, можуть призвести навіть до викидня або передчасно почався пологів.

Йдемо далі, якщо вагітним жінкам недозволена до вживання ті сири, які створені на основі непастеризованого молока, отже, цілком логічно припустити, що під забороною опиниться і власне молоко – так само не пастеризоване або ж  некип'ячене. Погодьтеся, адже в подібному молоці з дуже великою ймовірністю так само цілком можуть міститися різні інфекції, здатні віклікаті найнебезпечніші харчові отруєння.

Гостре ж харчове отруєння, або і того ще  гірше – сальмонельоз – цілком можна «заробити», Поласувавши самими звичайними сирими яйцями. А того, вагітним жінкам категорично не можна буде вживати в їжу сирі яйця, а так само яйця, зварені некруто, доведеться відмовитися і від яєчні у вигляді яєчні. Пам \" ятайте правильно приготовані для вагітної жінки яйця, це або зварені круто, або ж яєчня в якій жовток і білок при їх приготуванні повинні будуть обов'язково затвердіти. Приміром, перепелині яйця, на наше щастя, цілком можливо вживати в їжу, причому навіть у сірому їх вигляді. Оскільки на сьогоднішній день було доведено, що такий мікроб як сальмонела в цих яйцях взагалі не «живе». Проте ж, у будь-якому випадку, постійно зловживати цим продуктом однозначно не варто – все-таки саме яйця класифікуються медиками як досить сильний і агресивний алерген.

А вісь «мешкати» все та ж найнебезпечніша сальмонела цілком зможе і в звичайному сірому м ясі, і тому при настанні вагітності категорично неприпустимі до вживання в їжу вагітною жінкою усілякі страви типу «біфштекс по-татарськи», Або просто недосмажені шашлик, а так само біфштекси, або стейки з кров'ю, і просто напівсира печінку. Буде дуже бажано на годину всієї вагітності повністю відмовитися і від таких багатьма улюблених м ясних продуктів, як шинка, як ковбасні вироби саме холодного копчення – адже в них так само цілком можуть виявитися деякі патогенні бактерії. А такі бактерії, як правило, сприяють гострого зараження такими захворюваннями як лістеріоз або ж токсоплазмоз. Власне саме з цієї ж простої причини буде краще повністю відмовитися від різних паштетів (причому, неважливо від м ясних, або овочевих, і навіть рибних).

Що відносно риби треба зауважити, що як би не був корисний цей продукт для людини, при настанні вагітності повинні бути повністю заборонені до вживання в їжу, ті види риби, які містять у собі підвищену кількість такого хімічного елемента як ртуть. А це, насамперед – тунець, окунь, а так само акула, риба-меч, і королівська макрель, і, звичайно ж, марлін. Якщо ж у вас є якесь абсолютно непереборне бажання скуштувати саме такої риби, тоді з'єднання їсти вам її можна буде хіба що в якихось суворо мінімальних кількостях. А це не більше  ніж 100 грам в тиждень і крім того обов'язково в термічно сильно обробленому вигляді. Ще краще, все-таки буде, замінити таку рибку на більш безпечні сорти. Тім більше що існують і такі сорти риби, які будуть, не тільки абсолютно безпечні, але і навіть дуже корисні в період вагітності, а це, насамперед сардина, оселедець, камбала, тріска або лосось.

Продовжуючи підняту тему про морепродуктах, зауважимо, що повністю заборонені при настанні вагітності всі сирі і не знайомі для нашої місцевості молюски – як цілком можливе джерело деяких патогенних мікроорганізмів, які цілком можуть викликати сильне харчове отруєння. Цілком аналогічна заборона, поставлений за тієї ж самої причини – і на суші і сашимі. Пам \" ятайте, підхопивши одного разу глистове зараження, наприклад, після вживання тих же суші або сашимі, лікувати таке захворювання потім буде неймовірно складно і досить довго. Захотілося вам, наприклад, суші ну скажімо «до неможливості»? Тоді постарайтеся віддати свою перевагу саме тім ролів, які вміщують у собі тільки термічно оброблені продукти, а в ідеалі – це будуть вегетаріанські суші (наприклад, суші з огірком).

Що не можна їсти під час вагітностіДалі кажучи про те, що категорично не можна їсти при настанні вагітності, не можна так само обійти стороною і ті продукти, які містять в собі у великих кількостях не натуральні барвники, ароматизатори, або підсилювачі смаку та й багато інших вкрай шкідливі з харчових добавок. Вам в обов'язковому порядку слід повністю відмовитися від таких продуктів як усілякі чіпси, сухарики, пофарбовані незрозуміло, чим жувальні гумки і навіть жувальні цукерки. Настійно не рекомендовані у період вагітності і різні газовані продукти – причому не, тільки тому, що вони містять в собі безліч барвників або ароматизаторів, а ще й з причини присутності в таких аспартама. Нагадаємо що аспартам – це штучно створений підсолоджувач, що володіє найнебезпечнішої здатність проникати безпосередньо через плаценту, шкодячи тим самим безпосередньо плоду. Також аспартам міститься і у великих кількостях в так званих харчових добавках, або дієтичних продуктах, наприклад, у звичайних сухих сніданках, які так сильно люблять діти.

Ну і, останнє, звичайно ж, не варто вам забувати, що практично будь-яка вагітна жінка буває вельми і вельми схильна до сильних проявів печії. Причому печія, як правило, дає про себе знати як наслідок активно зростаючої і здавлює буквально всі довколишні внутрішні органи (а це і шлунок і кишечник і нирки в тому числі) матки. І для того щоб зуміти максимально знизити ризики такого вкрай неприємного і болісного явища як печія, а крім того зуміти запобігти якусь «перевантаження» вашої печінки і навіть жовчного міхура, вам однозначно варто повністю відмовитися і від копчених, присмажені, занадто жирних і занадто гострих продуктів харчування та страв з них приготованих. А вісь щоб уникнути появи найсильніших набряків, як результату занадто сильного навантаження на ваші нирки (які при настанні вагітності і так змушені працювати, як кажуть в посиленому режимі) – вам бажано унікати будь-яких маринадів і навіть домашніх солінь.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.