Томатний сік при вагітності

Томатний сік при вагітності

ававаВагітність – це нове життя для кожної жінки. Новий спосіб життя вимагає правильне харчування. Самим смачним і поживним напоєм вважається сік. Тільки він добре тамує спрагу і має багато корисних мікроелементів та вітамінів для малюка і мами. Вибираючи сік для себе, переконайтеся, що у вас немає алергії на ті овочі і фрукти, з яких він виготовлений. Корисно включати в свій раціон – свіжовичавлені соки.

Дуже ефективний у період вагітності томатний сік. Він майже не має протипоказань і є низькокалорійним. Однак жінкам, які хворіють холециститом і панкреатитом краще всього їм не захоплюватися.

Позитивні властивості цього соку:

  • створюються хороші умови для нормально засвоєння їжі;
  • придушуються в кишечнику процеси гниття і бродіння;
  • знижується ризик появи онкологічних захворювань.

Томатний сік в своєму складі містить такі вітаміни, як А і С, вітаміни групи В, каротин. Всі ці елементи покращують виділення шлункового соку, і в результаті стимулюються процеси травлення. Але потрібно відзначити, що всі ці властивості є саме в свіжовичавлених соках. А якщо томатний сік консервирован, то він з-за крохмалю і цукру, свою лужну реакцію змінює на кислу.

Також, у своєму складі томатний фреш має щавлеву, яблучну і лимонну кислоту, які ефективні для організму і виконують таку роль, як регулювання процесу обміну речовин.  Якщо ж томати консервовані, то всі дані кислоти перетворюються на неорганічні. В результаті організму наноситься шкоди. Якщо зловживати соком, то можуть з'єднання явитися камені в сечовивідних шляхах та нирках.

Повернемося до ефективним профілактичним і лікувальним властивостям вживання під час вагітності томатного соку. Він допоможе впоратися із запорами і з серцево-судинними захворюваннями. Так як сік низькокалорійний, то ви не зможете від нього видужає. Також, томатний сік допомагає боротися з тромбозом глибоких вен.

Помідори містять пігмент лікопін. З-за нього цей овоч має такий колір. Цей пігмент володіє сильним антиоксидантною властивістю, і допомагає запобігати таке захворювання, як рак. Це властивість навіть при пастеризації зберігається. Сік корисний і в період вагітності і в період лактації, тому що поповнить недолік деяких мікроелементів і вітамінів.

Далі пропонуємо поради, як правильно пити цей сік, щоб він був максимально корисним для організму. По-перше, пити сік забороняється  перед і після їжі. Сприятливий час для цього – 30 хвилин до прийому їжі. По-друге, в свіжовичавлений сік не додавайте ні цукру, ні солі. Усі потрібні компоненти для вашого організму вже там. Можна лише додати  порізаний часник або  кінзу, кріп, петрушку.

Важливий нюанс – цей сік в організмі виробляє серотонін. В результаті склянку корисного і смачного соку допомагає зняти стресові напруги.

Будьте завжди здорові і вживайте тільки натуральні соки!

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.