Здорове харчування 10 корисних сполучень продуктів
Здорове харчування і 10 корисних сполучень продуктів
Виявляється, при вживанні в їжу продуктів в певних комбінаціях, вони стають більш корисними для здоров'я.
Усього є десять по-справжньому корисних сполучень для продуктів: починаючи шпинатом з буряком, і закінчуючи яблуками з вином. Як кажуть, їжте на здоров'я!
Окремі продукти під час взаємного вживання в їжу дійсно стають більш смачними і корисними, оскільки у разі нижче перерахованих поєднань відбувається засвоєння максимальної кількості речовин, необхідних для нормальної роботи організму.
Експерти назвали дане явище феноменом «харчової синергії».
Перше корисне поєднання. Шпинат з буряком.
Завдяки наявності в буряку вітаміну С відбувається засвоєння міститься в шпинаті заліза.
Друге корисне поєднання. Помідори з оливковою олією.
Насправді в помідорах у великій кількості міститься антиоксидант лікопін, що знижує ризики появи серцево-судинного або ракового захворювання. Лікопін є жиророзчинних речовиною, отже, його необхідно вживати в поєднанні з монопредельнимі жирами, на зразок оливкової олії.
Третє корисне поєднання. Яловичина з морквою.
За допомогою такого поєднання відбувається зміцнення імунітету, оскільки яловичина містить екстрадоз цинку, який захищає імунну систему. В добавок, морква багата на вітамін А, а він найкраще може бути засвоєний саме з білками.
Четверте корисне поєднання. Зелений чай з лимоном.
Шляхом додавання лимона до завареного зеленого чаю можна в 13 разів підвищити рівень засвоєння організмом антиоксидантів, які містяться в зеленому чаї.
П'яте корисне поєднання. Риба з часником.
Ці продукти можна назвати просто створеними одне для одного: Жирні кислоти з риби знижують рівень холестерину, а часник зміцнює серце. Одночасне вживання їх в їжу надає протизапальну дію.
Шосте корисне поєднання. Червоне м'ясо з розмарином.
За допомогою виявлених в розмарині антиоксидантів – розмаринової і карнозоловая кислоти – відбувається поглинання і нейтралізація знаходяться в м'ясі вільних радикалів. Дані речовини небезпечні тим, що сприяють прояву ознак старіння.
Сьоме корисне поєднання. Вівсянка з апельсиновим соком.
Комбінування цих продуктів сприяє запобіганню серцевих нападів і очищенню артерій. За допомогою фенолів відбувається стабілізація рівня холестерину.
Восьме корисне поєднання. Яблука з червоним вином.
У яблуках міститься флавоноїди кверцетин, що має протизапальні властивості, а у вині — флавоноид катехін. Спожиті разом, вони запобігають появі тромбів і сприяють поліпшенню роботи серцево-судинної системи.
Дев'яте корисне поєднання. Чорниця з виноградом.
Дані фрукти і окремо є джерелом антиоксидантів, а разом перетворюються в супер-джерело.
Десяте корисне поєднання. Сухофрукти з арахісом.
У цих продуктах трохи води, отже, вони покращують травлення. Плюс до того, в арахісі міститься велика кількість білка.