Пиріг шарлотка з яблуками

У керамічній або емальованому посудині ретельно перемішуємо цукор і яйця. Перемішування виконуємо до повного розчинення цукру.

Як тільки цукор розчиниться, можна додати сметану (якщо берете кефір, то він повинен бути жирним) і гарненько перемішати.

Далі додаємо лимонну кислоту і соду. Варто відзначити, що лимонну кислоту можна замінити лимонним соком, пекарським порошком або оцтом (за вашим смаком).

Ще разок перемішуємо і додаємо борошно.

Борошно попередньо обов'язково просіяти, щоб вона наситилася киснем, так випічка виходить пишніше. Всипати борошно, починаємо акуратно перемішувати ложкою, круговими рухами знизу вгору. Перемішуємо до тих пір, поки приготоване тісто не стане гладким і блискучим, без грудочок.

Потім додаємо нарізані яблука і все ретельно змішуємо.

Все, тісто для пирога з яблуками готово.

Викладаємо його в сковороду, змащену жиром і посипану панірувальними сухарями,

разравниваем і відправляємо в духовку.

Пекти пиріг шарлотку з яблуками необхідно при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Обов'язково перевіряємо на предмет готовності шпажкою і, якщо потрібно, то збільшуємо час випікання.

Ось такий смачний і красивий пиріг шарлотка з яблуками. Мої діти оцінили його по достоїнству. Та й нам з татом дуже сподобався.
Приємного апетиту!

Так само може подивитися смачний млинцевий торт.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.