Рецепт млинців з дірочками з горіховою начинкою

Підготуйте три миски. В одну просійте борошно і сіль.
У другу і третю розділіть яєчні жовтки і білки.
В окрему ємність влийте воду і молоко.
Перемішайте віночком яєчні жовтки. Влийте молоко з водою, продовжуючи ретельно перемішувати віночком.
Тепер яєчно-молочну суміш невеликими порціями вливають в борошно, замішуючи тісто.
Найголовніше в цьому процесі — розбити всі грудочки. Спочатку тісто буде дуже в'язким, щільним. Але саме таке дає можливість добре розтерти все борошно.
Потім залишиться лише розвести густу масу залишилася рідиною. І додати розтоплене масло, яке потрібно також ретельно вмішати в тісто.
Білки збийте, поступово всипаючи цукор, до гладенькою маси.
Порціями додавайте в тісто, обережно перемішуючи.
Поставте тісто в холодильник мінімум на півгодини. Якщо почнете піч відразу, воно буде сильно пузиритися і підніматися.

А після того, як отлежатся в холодильнику млинці будуть в дірочку в помірній кількості. Але якщо треба саме великий ажур, можете піч відразу.

Тим часом зробіть начинку.

Приготування горіховою начинки для млинців

До слова сказати, можна використовувати не тільки волоські, а й будь-які інші горіхи на ваш розсуд (смак), наприклад, мигдаль, фісташки, фундук, а також суміш з різних, до волоських, наприклад, додати мигдаль або фісташки.
Які б горіхи ви не взяли, обов'язково очистіть їх від шкірки, щоб вона не гірчить в готовій начинці. Трохи підсушіть або обсмажте. Потім подрібніть до великої крихти за допомогою блендера.
У кухлик влийте молоко, покладіть масло і цукру, поставте на вогонь.
Довівши до кипіння, зніміть і всипте горіхову крихту. Ретельно перемішайте, накривши кришкою, залиште настоюватися.
Приготування шоколадного соусу для млинців в дірочку

Робити його будемо в мікрохвильовці. Однак, якщо ви не готуєте або не використовуєте сей кухонний агрегат, можете зробити і на плиті.
У миску для СВЧ всипте какао-порошок, крохмаль і цукру, перемішайте.
Влийте молоко і знову ретельно перемішайте.
Поставте в мікрохвильовку і підігрівайте на максимальному режимі 1-2 хвилини (залежить від потужності техніки). Дістаньте і перемішайте. Соус потрібно довести до кипіння, але при цьому часто помішувати, тому нагрівайте, зупиняючи кожні 30 секунд, щоб перемішати (найзручніше це робити віночком).
Потім покладіть м'яке масло і знову добре перемішайте.
Печемо і збираємо млинці на молоці з горіховою начинкою

Тепер можна і пекти млинці в дірочку. Для цього потрібна середнього діаметра сковорода. Печіть, як звичайно ви це робите — на середньому вогні, з обох сторін.

Єдиний нюанс — тісто густе (до речі, якщо дуже густе, розведіть водою), воно не розтікається, його можна розподіляти по сковороді, допомагаючи дерев'яною лопаткою. Дуже зручно піч на зовсім маленькій сковороді, хоча за часом це значно довше.

Готові млинці складайте на тарілку, накриваючи іншою тарілкою, щоб зберегти їх теплими.
Потім складіть їх навпіл і ще раз навпіл — вийде трикутник.
У серединку кожного трикутнички покладіть горіхову начинку.
Залишилося полити всі підготовлені млинці в дірочку шоколадним соусом і можна подавати до столу. Якщо соус залишився, поставте його окремо.
До речі із млинців можна зробити дуже смачний торт, який стане відмінним десертом до чаю.