Вівсяна каша з фруктами

Перший етап. Вівсяні пластівці висипаємо в каструлю, гарненько їх промиваємо, заливаємо холодною водою. Далі ставимо каструлю на сильний вогонь, даємо воді закипіти, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і варимо кашку до готовності, буквально п'ять хвилин, при цьому періодично заважаємо її, щоб вона не пристала до дна. Ми спеціально зварили вівсянку на воді, а не на молоці, щоб у поєднанні з фруктами, вона не викликала у маленьких дітей несподіване розлад шлунка.

Другий етап. Далі беремо один маленький банан, чистимо його від шкірки і нарізах кружками, товщиною не більше трьох-чотирьох міліметрів.

Третій етап. Після банан беремо половинку яблучка, очищаємо його від шкірки, вирізаємо сердцевінку і нарізаємо м'якоть маленькими шматочками.

Четвертий етап. Далі викладаємо в глибоку тарілку, зварену вівсяну кашу, додаємо в неї трохи свіжого вершкового масла і чекаємо поки воно розчинитися, після чого кашку перемішуємо, щоб вона вся просякла ароматним маслом.

П'ятий етап. Тепер прийшла черга фруктів і ягід. Спочатку викладаємо на поверхню вівсянки гуртки банана і шматочки яблучка, зверху присипаємо ягідками червоної смородини і чорниці. На завершення прикрашаємо наше дитяче блюдо малинкою.

Шостий етап. Щоб наша вівсяна кашка з фруктами було солодким і корисною, поливаємо все зверху натуральним медком, після чого страву можна подавати до столу.

Перед вживанням вівсяну кашу з фруктами і ягодами, для дітей можна перемішати, а можна залишити так і відчувати в кожній ложечки різний смак.

Приємного апетиту!