Чорна смородина при вагітності

Чорна смородина при вагітності

Чорна смородина під час вагітностіЗвичні для багатьох гастрономічні уподобання кожної жінки з настанням її вагітності практично завжди піддаються ну хоч яким-небудь незначним, але все-таки змінам. І погодьтеся зовсім не обов'язково жінці при цьому якось перекручуватися і намагатися поєднувати абсолютно не поєднувані продукти, з'єднання їдаючи оселедця з шоколадом. Альо, тім не менш, при настанні вагітності, то апетит у жінки стає, ні до біса, а, то і сама вагітна жінка ніяк не може цей приборкати апетит. А іноді вагітній жінці захочеться чогось екзотичного, загалом, такого собі, чого ні вона сама, ні її чоловік раніше в своєму житті не їли. Хоча може бути і їли, альо від саме зараз бі поласували тієї самої вкусняшки з набагато більшим задоволенням. Приміром, звичайної кисло-солодкою чорною смородиною.… Але задумаємося, а чи можна їсти чорну смородину при настанні вагітності? Або давайте поставимо питання по-іншому – а може бути, її навіть потрібно і важливо вживати в їжу з настанням вагітності?

 

Як можна, так і потрібно

Сумніваєтеся ві чі ні з цього приводу, але медики відповідатимуть вам однозначно – все-таки, та смородину під час вагітності їсти можна. І навіть більше того чорна смородина неймовірно корисна і навіть необхідна практично всім людям – від малого і до великого, і звичайно ж жінка, що завагітніла в цьому сенсі не може бути винятком. Учені всього світу говорять, що по складу своєму саме дана ягода у багато разів перевершує всіх своїх родичів, причому багаторазово, а це означає, що користь від її вживання в їжу, просто незаперечна! Багато хто з гінекологів мало не в обов'язковому або навіть в наказовому порядку намагаються призначати смородину своїм завагітніли підопічним, причому головним чином саме для профілактики залізодефіцитної анемії, сильної набряклості і навіть частих простудних захворювань. Варто так само сказати, що неймовірно корисні далеко не тільки стиглі свіжі ягоди або сік, вичавлений з них, а й навіть компоти, морси, або варення доброчинними є навіть листя та гілки смородини. Причому вісь з гілок і листя смородини, зазвичай виходить неймовірно смачний і цілющий чай. А вісь найціннішим якістю звичної для багатьох чорної смородини є саме те, що практично всі корисні і важливі властивості даної ягоди здатні зберігатися навіть після сильного впливу на неї дуже високих або ж дуже низьких температур. А це означає що як попередньо заморожені, так і зварені ягоди також надзвичайно корисні, як власне і свіжозібране.

Вживається в їжу в період вагітності смородина здатна практично відразу зупинити пронос (адже вона реально згущує калові маси), досить швидко усунути наявні набряки (оскільки вона сприяє швидкому виведенню рідини з організму людини). Крім цього смородина здатна підвищити імунітет жінки і прискорити її одужання при виникненні якихось сезонних вірусних захворювань (адже особливо багато в цій ягоді знаменитого вітаміну С). Ця ягода допомагає знизити різко підвищений артеріальний тиск (причому це стосується як свіжих ягід, так і приготованого настою з її листя). Смородина дозволяє очистити кишечник від всіляких токсинів (за це свою властивість смородина може дякувати входять до її складу пектини). Вживання в їжу, смородини дозволяє реально поліпшити роботу всієї серцево-судинної системи, та й усіх дихальних шляхів. Сучасні лікарі настійно рекомендують застосовувати самі різні частини всього смородинового куща під час настання вагітності. Так само медики стверджують, що смородину можна вживати в їжу і після пологів (хоча тільки при повноцінному грудному вигодовуванні – це потрібно буде робити з більшою обережністю).

Чудово допоможе смородина при застудах (особливо при гострій ангіні), при ниркових захворюваннях, при захворюванні Адіссона і Альцгеймера, а так само при гострих отруєннях, і при різних шкірних захворюваннях. Смородина здатна допомогти при кровоточивості ясен, при гіпертонії, при атеросклерозі, і навіть при різко підвищеному холестерин. Медики рекомендують вживання смородини людям з такими захворюваннями як ревматизм, подагра, просто при занепаді сил, і при сильному виснаженні. І, між іншим, смородина може бути дуже корисна так само і для вашого мозку і просто гарного настрою. Адже вона здатна покращувати ваші розумові здібності, як у молодому, так і в літньому віці і, звичайно ж, вона здатна запобігати розвитку глибоких депресій. Особливо свою пильну увагу на свіжі стиглі ягоди чорної смородини рекомендується звернути тім людям, які спочатку можуть бути схильні до такого системного захворювання як цукровий діабет і навіть до онкологічних захворювань – у цьому випадку смородина прекрасна в якості профілактичного заходу.

І все це завдяки її багатющого складу, яким власне і славиться ця ароматна ягода причому як серед народних лікарів так і серед простих обивателів. Отже, у складі цієї ягоди цілий ряд корисних вітамінів (це вітаміни А, В, С, і D, а так само ДО, Р, РР). До складу ягоди так само входять макро — і мікроелементи (такі як кальцій, магній, як натрій, калій і залізо, а так само фтор, бор, і фосфор, тут же спостерігається мідь, срібло, і цинк, обов'язково марганець, молібден, і кобальт, і, звичайно ж, сірка, і свинець). Також у складі смородини спостерігається ефірне масло, і фосфорна кислота, не менш важливі і флавоноїди, фітонциди, і пектини, а так само дубильні речовини, і цукру входять до її складу.

 

Потрібно дотримуватися помірності, і навіть обережність!

Як ви розумієте, незважаючи на таке вражаюче опис наявних і цілком реальних цілющих властивостей чорної смородини, деякі з сучасних лікарів все ж застерігають майбутніх матусь про можливу небезпеку для вагітності. І дійсно можливо смородина, уживана під час вагітності, зможе бути чимось небезпечна? Головним чином, зараз мова піде про застосування чорної смородини в спеціальних лікувальних цілях – адже тут без досвідченого фахівця краще буде не намагатися експериментувати. У тому ж випадку їли ві під час вагітності схильні до запорів, то ягоди чорної смородини при вагітності вам слід, є максимально обережно – адже як ми вже раніше говорили, вона значно скріплює стілець.

Крім того, є ятайте для себе, що при виникненні підвищеної кислотності вашого шлункового соку чорна смородина, уживана у великих кількостях, цілком зможе спровокувати реальне загострення наявних шлункових захворювань (а вісь при різко зниженій кислотності чорну смородину можуть застосовувати для лікування хронічної форми гастриту). Особливо обережно у таких випадках слід ставитися і до свіжого смородинового соку. Хоча втім, зловживати вагітній жінці не варто в будь-якому з випадків. Ві з'єднання їли пару ягідок, збили оскому – і цього цілком достатня. Причому це просте правило безпосередньо стосується і будь-яких інших продуктів харчування. До слова сказати, для заповнення необхідної добової потреби організму в аскорбінової кислоти вам буде достатня з'єднання їсти всього лише 20 ягідок стиглої чорної смородини і ні як не більше.

чай з чорної смородини при вагітностіВ іншому ж завжди пам \" ятайте, що ваше харчування під час вагітності, повинно бути виключно корисним і максимально різноманітним, і, звичайно ж, повністю виключати чорну смородину зі свого повсякденного раціону однозначно не варто особливо, якщо на дворі літо. І навіть якщо ви зовсім не є аж надто великою прихильницею смородини (адже далеко не все спокійно переносять досить нудотний смородиновий смак і навіть запах, якому власне вона і зобов'язана навіть своєю назвою) все одно буде краще, якщо ви станете з'єднання їдати по кілька ягід на добу . І ще один важливий нюанс – у тому випадку якщо у вагітної жінки спостерігається підвищене згортання крові, таке захворювання як тромбофлебіт, гепатит або навіть виразка шлунка або 12-палої кишки то сучасні медики рекомендують однозначно відмовитися від вживання чорної смородини.  Та й алергічні реакції, а зокрема реакція на вичавлений з чорної смородини сік, що вживається в чисто не розведеному вигляді, теж абсолютно не виключені – обов'язково пам ятайте і про цей факт.

Народна ж медицина настійно радить при захворюванні на ангіну полоскати горло розведеним водою соком чорної смородини. Причому такий засіб дійсно володіє прекрасним протизапальним і навіть бактерицидну властивостями. А вісь при сильному кашлі надзвичайно корисний сік смородини, приготований з цукром або з медом.

Варто, однак, нагадати, що застосовувати чорну смородину в період вагітності саме в лікувальних цілях медики рекомендують тільки вкрай обережно і після консультації з лікарем. Того  в обов'язковому порядку порадьтеся про її використання зі своїм лікарем, причому, перш ніж ви вирішите починати будь-який з варіантів лікування, і в тому числі і лікування «порічкове». А взагалі-то буде краще, якщо ви не станете хворіти і зовсім!

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.