Морквяний сік при вагітності

Морквяний сік при вагітності

Морквяний сік в період вагітностіУ період вагітності жінка приділяє важливу увагу їжі і напоїв. Вибираючи корисні продукти харчування, жінка прагне забезпечити власний, а також зростаючий організм всіма потрібними корисними речовинами. І в період виношування лікарі радять вагітним жінкам поповнювати свій раціон поживними і корисними овочевими та фруктовими соками. Серед яких важливе місце займає відомий морквяний сік – багаж  мікроелементів, вітамінів, а також мінеральних речовин, які потрібні для жіночого здоров'я.

Морквяний сік є корисним соком, адже має велику кількість вітаміну А, а з ним кобальту, фосфору, йоду, натрію, бору, заліза, калію, солі кальцію. На всіх термінах вагітності корисний морквяний сік: скажімо, у першому триместрі він дає можливість зменшити симптоми токсикозу. Все тому, що даний сік покращує апетит, і тому попереджує розвиток токсикозу. Також при вагітності морквяний сік добре позначається на роботі кишечника, що в результаті сприяє оздоровленню кишкового тракту, очищає жіночий організм від токсинів і шлаків. Ще морквяний сік ідеально усуває печію.

Оздоровлення шлункового тракту покращує зовнішній вигляд. Так шкіра, зазнає змін в добру сторону, суглоби ідеально очіщаються від холестерину, в цілому зміцнюється кісткова система. А значити, зміцнюються волосся, нігті і зуби, стан яких в період виношування часто погіршуються.

Так як морквяним сік багатий каротином, він добре впливає і на зір. Можна пити морквяний сік і при анемії, і при занепаді сил. Також він благотворно впливає на стан нервової системи, забезпечує жіночий організм енергією і силами. Корисні компоненти морквяного соку зміцнюють імунітет.

При вагітності морквяний сік дуже корисний на останніх термінах. Все тому, що він підвищує еластичність шкіри. А еластична і пружна шкіра – важлива умова для запобігання розтяжок. Також він підвищує еластичність м язів, що дозволяє знизити ризики під час пологів розривів промежини. До того ж, якщо щодня пити морквяний сік, то виникає хороша профілактика сепсису після родового процесу.

Щоб людський організм отримав максимум корисних речовин, сік найкраще приготувати самостійно зі свіжих овочів. Причому,  на протяг п'ятнадцяти хвилин потрібно випити свіжовичавлений сік, адже корисні вітаміни і ферменти в соку зберігаються дуже короткий час. Також потрібно знати, що каротин, який є в морквяним соку, добре засвоюється, якщо його вживати з жирами. З цих причин, як піті цієї сік, радять додати трохи оливкової або соняшникової олії.

При вагітності морквяний сік, корисно пити «у чистому вигляді» Не потрібно розбавляти водою. Але, не дивлячись на всі плюси, не варто морквяним соком старатися – надлишок небажаний і може викликати небезпеку. Заборонено при вагітності  морквяний сік жінкам, які хворіють на виразку шлунка, ожирінням, мають захворювання кишечника.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.