Сіль при вагітності
Сіль при вагітності
Всі чудово розуміють, що раціон вагітної жінки істотно відрізняється від раціону звичайної жінки. Жінка під час вагітності повинна вживати їжу корисно і грамотно. Її раціон повинен мати багато мікроелементів і вітамінів. Також їй треба відмовитися від спиртних напоїв і куріння.
Сіль – довгий час була в чорному списку вагітної жінки. Говорили, що вона викликала набряки і несла за собою серйозні наслідки. На практиці все не так. У вагітної жінки кількість рідини має бути помірне, адже об'єм навколоплідних вод з кожним днем збільшується, оновлюється. Також і кількість крові збільшується. І в цьому відіграє важливу роль сіль.
Щодо великого накопичення рідини, сіль тут ні при чому. Це говорить про те, що погано працює печінка або нирки.
Сольовий баланс
З повною упевненістю можна сказати, що їжу треба солити за смаком. Не рекомендують вживати безсольову їжу. Адже під час вагітності сіль просто необхідна. До того ж брак солі може понизити апетит, а це, вам не піде на користь.
Завжди будьте розсудливими. Все має бути в міру. Не можна сіллю вечеряти, обідати і снідати. Заборонено зловживати солоним. Перевагу віддавайте морський та йодованої солі.
Якщо вам дуже хочеться солоного, це сигнал того, що організм потребує хлоридах. Тому вживайте морську сіль, рибу і козяче молоко.
В яких випадках при вагітності потрібно вживати сіль у невеликих кількостях?
Сіль в малих кількостях потрібно застосовувати, якщо:
- порушена вагітність у другій половині;
- захворювання печінки і нирок;
- підвищений артеріальний тиск;
- серцеві проблеми;
- токсикоз.
Дуже важливо, щоб при вагітності ви почували себе добре. Якщо вас не турбує нічого, то і не потрібно хвилюватися. Треба лише контролювати аналіз сечі і крові.
Важлива інформація про солі
- У професора Рене Кьюнтона є важлива теорія, яка говорить, що людський організм залежить від зміцнення і встановлення правильного балансу натрію і калію в клітинах мозку і крові. Якщо кров має нестачу солі, то людина починає страждати від ацидозу.
- Можна зеленню замінити звичайну сіль. Вона багата калієм, натрієм і мінеральними солями.
- У день організм повинен отримувати п'ять грам натрію. Одна чайна ложка солі в своєму складі містить 2,132 грама натрію. Якщо організм не буде отримувати натрію, то це призведе до зневоднення.
- Протягом трьох місяців зберігає свої хороші властивості йодована сіль.
- При кип'ятінні з солі йод випаровується. Тому сіль в страви потрібно додавати тільки перед вживанням.
- Якщо в організмі буде багато солі, то може бути летальним результат.
- Сіль застосовували при висипаннях на шкірі, водянки, а також при лікуванні головного болю. Стародавні римляни сіль використовували для зміцнення імунної системи і поліпшення обміну речовин.
- Сьогодні для їжі використовується шість відсотків солі. Сімнадцять відсотків для обробки зимових доріг. А у промисловості застосовується тільки 77% солі.