Свіжа зелень для вагітних

Свіжа зелень для вагітних

зелень при вагітностіБезсумнівно, кожна майбутня мама замислюється про своє харчування. Важливо, щоб воно було не тільки смачним, але і корисним. У свіжої зелені міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Зелень уповільнює процеси старіння, виводить з організму шкідливі речовини, сприяє поліпшенню апетиту.

Якщо вагітна жінка буде щодня додавати в свої звичайні страви свіжу городню зелень, вона зможе забезпечити необхідними мінеральними солями і вітамінами не тільки свій організм, але й організм малюка, що зростання. 

Зберігати ретельно вимитий зелень найкраще в холодильнику. Щоб зберегти її корисні речовини, рекомендують заморожувати на зиму свіжу траву.
Вся справа в тому, що на різних термінах вагітності організму потрібні різні комплекси вітамінів. 
 

Яку зелень і коли винна вживати майбутня мама, щоб малюк розвивався правильно?

У першому триместрі самими необхідними речовинами стають фолієва кислота, вітаміни Е і А. Того лідером перших трьох місяців є шпинат. У шпинаті величезна кількість корисних речовин, у тому числі і фолієвої кислоти. Вона перешкоджає розвитку анемії і сприяє правильному розвитку плаценти. А вітаміни оберігає вагітну від токсикозу і викидня. Також супутниками шпинату можуть стати селера, петрушка і зелений салат.

У іншому триместрі фаворитом майбутніх мам виступає крес-салат, який корисний для травлення, поліпшення апетиту і нормалізації тиску. Також це незамінне джерело йоду і кальцію. Кальцій можна знайте і в молодої кропиві та кропі. 

На останніх місяцях вагітності виникає небезпека розвитку анемії, а недолік заліза може призвести до зменшення тонусу матки, що загрожує викиднем. Залізо, разом з вітаміном С, який прискорює всмоктування мікроелемента, допоможуть жінці впорається з цією недугою. І знову на допомогу приходити шпинат. Крім того, залізо міститься в м ясних продуктах, яке найкраще засвоюється саме з зеленню і шпинатом.

Ще одним джерелом вітаміну С і заліза є щавель. Його вживання покращує роботу печінки і перешкоджає розвитку авітамінозу.
 
Не вся зелень може бути корисна майбутнім мамам. Є й такі види, які можуть ускладнити перебіг вагітності і навіть спровокувати викидень. Слід обмежити вживання в їжу петрушки, м'яка м'яти, кінзи, естрагону і кропу.

Свіжа зелень здатна зробити смак будь-якої страви більш повним і гармонійним, пов'язаність язуючи своїм смаком і ароматом всі інгредієнти в страві. Адже навіть простий салат з огірків і сметани немислимий без кропу, а будь-який суп буде не таким смачним на вигляд без додавання зелені.

Не варто також забувати про те, що зелень додається в самому кінці приготування страви, що допомагає зберегти її смак і корисні речовини. 

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.