Що заборонено годувальниці?

Що заборонено годувальниці?

Світлофор з продуктів, які можна і не можна приймати годує мамі

Вам цікаво знати, чого насправді не можна годувальниці? Які продукти безпечні для дитини, а які ні? Тоді вам прийде на допомогу «принцип світлофора»!

Продукти, які заборонено приймати годуючим мамамЧервоний колір — проходу немає!

Продукти, які заборонено приймати годуючим мамам:

  • Червоне вино. Будь-який алкоголь на сто відсотків всмоктується в кров дитини через молоко матері.
  • Деякі свіжі або консервовані овочі. Часник, цибуля, черемша, гіркий перець, майонез і гострі соуси, типу «Табаско» заборонені, оскільки надають молоку гостроту.
  • Хрін, гірчиця, міцну каву (особливо ненатуральний), чорний шоколад (відсоток какао – не менше 70%), різні сири з добавками і цвіллю. Ці продукти надають молоку гіркий присмак.
  • Рибні продукти. Мідії, кальмари, восьминоги в соусі, пряна оселедець, ікра минтая, тріски (особливо з добавками) роблять молоко солоним на смак. А креветки і тунець (свіжий або консервований в олії і власному соку) викликають алергію.

продукти, які можна їсти обережноЖовтий колір — можна, тільки обережно!

Ще недавно педіатри забороняли годуючим матерям вживати багато продуктів. Тепер же вони дотримуються іншої думки. Такі продукти потрібно вживати обережно, в раціон вводити поступово і в невеликих кількостях.

  • Горох, квасоля, буряк, диня, рослинне масло, свіжий кефір. Якщо є надлишок таких продуктів, то у дитини це може викликати здуття живота і розлад шлунку.
  • Хурма, груші, гранат, рис, пісочне печиво і свіжий хліб можуть викликати запор.
  • Апельсини, грейпфрути, яйця, коров'яче молоко, чорна смородина, червона риба та ікра, кукурудзяна, пшенична та манна каші здатні викликати алергічні реакції.

продукти харчування, які можна їсти після пологівЗелений колір — можна їсти!

Продукти зеленого кольору корисні як матері, так і дитині. Їх ви можете вживати без проблем.

  • Петрушка, кріп, морква потрібні для збереження хорошого зору у дитини.
  • Листовий салат, аґрус, чорна смородина відмінно підвищують імунітет.
  • Гарбуз, кабачки, окунь і тріску впливають на швидкість росту і розвитку дитини.
  • Натуральний йогурт і сир підсилюють фортеця зубах і кістках.
  • Цвітна капуста, брокколі, ряжанка, кефір і вівсяна каша допоможуть поліпшити травлення.

Алергени

  1. Молоко. Деякі жінки п'ють багато коров'ячого (козячого) молока, в надії на те, що це допоможе підвищити поживну цінність їх молока. Насправді це може викликати роздратування на шкірі малюка, так як молоко містить близько 20 речовин, що викликають алергію. Навіть кип'яченого молока не варто багато пити, оскільки молочні білки стійкі до нагрівання.
  2. Яєчні білки (особливо курячі). Качині і гусячі яйця провокують алергію, рідше, а перепелині – зазвичай ніколи. Годувальниці бажано з'їдати не більше одного яйця (круто звареного) на тиждень, так як в білку багато холестерину, погано впливає на роботу серця.
  3. Парне м'ясо. Особливо м'ясо з нижньої частини туші, оскільки там міститься багато шкідливих речовин. Краще вживати в їжу заморожене м'ясо. Коли воно відтане, то кількість алергенів зменшиться.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.