Сирна запіканка з манкою

Тому я завжди намагаюся все найкорисніші продукти помістити в якесь апетитне блюдо. Сир — дуже корисний для дитячого організму продукт. У цей кисломолочний продукті міститься кальцій і фосфор, а вони роблять величезний вплив на розвиток кісткової системи малюка.

Саме тому я часто готую своєму синочку таку цікаву сирну запіканку з манкою. Вона дуже смачна, апетитна, а ще й з ягодами, що подвоює її корисність ще в кілька разів. Поділюся і з вами своїм легким і потрібним рецептом.

Інгредієнти:

  • 250 грам сирної маси (можна використовувати звичайний сир, але тоді його потрібно ретельно протерти через сито, перед початком приготування)
  • 50 грам цукру
  • 1 куряче яйце
  • 50 грам манної крупи
  • 25 мл молока
  • 25 грам вершкового масла
  • 30 грам ягід
  • 2 столові ложки цукрової пудри Сирна запіканка з манкою і ягодами для дітей — фото рецепт:

    1. Найпершим кроком витягнемо масло з холодильника, для того щоб воно підтануло. Потім помістимо в каструлю сирну масу (перетертий сир) і цукор. Туди ж виб'ємо одне яйце.

    2. Ретельно перетираємо масу до однорідності. Потім беремо міксер і збиваємо масу хвилини три. Ця процедура необхідна для того, щоб маса переповнилася повітрям. Тоді наша запіканка вийде дуже пишними, м'якими і добре підійде в духовці.

    3. У збиту сирну масу додаємо молоко. І знову ретельно збиваємо.

    4. У збитий сир з молоком додаємо манну крупу. І знову перетираємо з особливою ретельністю, манка не повинна залишитися грудочками.

    5. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо і залишаємо на одну годину на столі. За цей час манка помітно набрякне і збільшитися в розмірах.

    6. По закінченню години, беремо форму для випікання, в якій ми будемо робити запіканку. Змащуємо її шматочком вершкового масла і притрушуємо манною крупою.

    7. Висипаємо тісто в нашу форму.

    8. Прикрашаємо верхівку тесту ягодами. Тут можливі варіації. Можна ягоди додати в тісто, перемішати і випікати запіканку з ягодами всередині, але я більше люблю, коли ягоди прикрашають блюдо зверху. Ставимо форму в духову піч на 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів, випікаємо до золотистої скоринки.

    Коли сирна запіканка з манкою буде готова, дістаємо її з духовки, повністю охолоджуємо, і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту вашим дітям і вам!