Легкий сирний десерт з бананом та яблуком

1. Банан очистіть, поріжте на шматочки, сир розімніть виделкою (якщо потрібно). Пюріруйте сир з бананом блендером. Повинна вийти не занадто густа маса (див. фото). За бажанням можна додати цукор і / або ванілін, але для діток краще цього не робити.

2. Яблука помийте і очистіть від шкірки. Потім їх потрібно нарізати тонкими (але не занадто) скибочками і вирізати на цих скибочках формочками для печива декоративні шматочки (у нас з донькою були квіточки). Можна викладати сирно-бананову масу і просто на скибочки яблука, але квіточки, наприклад, набагато більше сподобаються діткам. Щоб яблука не потемніли їх можна злегка збризнути або змастити пензликом соком лимона, розведеним з водою (на 100 мл води 2 ст.л. соку).

Потім покладіть приблизно по 1 ч.л. сирної маси в центр кожного шматочка яблука.

3. Зверху прикрасьте ягодами. Якщо використовуєте заморожені ягоди, то їх можна попередньо НЕ розморожувати. Цю частину роботи можна сміливо довірити своєму малюкові — йому обов'язково сподобається допомагати мамі на кухні.

До речі, такий десерт сподобається не тільки дітям, але й дорослим. Особливо його оцінять ті, хто стежать за своєю вагою. Сирний десерт малокалорійний, дуже корисний і смачний.

Приємного апетиту!