Полуничний кисіль рецепт з фото
1. Полуницю промити проточною водою і прибрати всі плодоніжки.
2. Розім'яти її товкучкою. Якщо є дерев'яна, то краще скористатися саме їй. У такому випадку полуниця НЕ окислиться.
3. Половину порції растолченной полуниці віджати через марлю або сито.
4. Віджатий полуничний сік поки відставити в сторону. Це будуть наші витаминчики для полуничного киселю.
5. Залишилася, після віджимання, м'якоть полуниці викласти в каструлю разом з растолченной. Влити 400 мл. холодної води і закип'ятити. Після закипання варити 7 хв. на повільному вогні.
6. Після варіння, полуничний відвар процідити через сито, щоб прибрати всю м'якоть. Рідина поставити знову на плиту.
7. Розвести крохмаль у склянці з водою (100 мл.). Гарненько розмішати його.
8. У полуничний компот додати цукор за смаком. Приблизно 4, 5 ст. л на 0,5 л. рідини.
9. Після чого влити крохмаль, який попередньо потрібно ще раз ретельно розмішати. При цьому потрібно активно заважати ложкою, щоб не утворилося грудочок. Дайте киселю закипіти, поварите 5 хв. і відключіть його.
10. У готовий кисіль влити заздалегідь підготовлений вітамінний полуничний сік.
11. Якщо ви не встигли добре розмішати кисіль при додаванні крохмалю, в ньому будуть плавати маленькі грудочки. У цьому випадку кисіль слід ще раз процідити через сито.
12. Полуничний кисіль розлити по склянках і остудити. До киселю можна додатково приготувати легкий сирний десерт.
Приємного апетиту!