Полуничний кисіль рецепт з фото

1. Полуницю промити проточною водою і прибрати всі плодоніжки.

2. Розім'яти її товкучкою. Якщо є дерев'яна, то краще скористатися саме їй. У такому випадку полуниця НЕ окислиться.

3. Половину порції растолченной полуниці віджати через марлю або сито.

4. Віджатий полуничний сік поки відставити в сторону. Це будуть наші витаминчики для полуничного киселю.

5. Залишилася, після віджимання, м'якоть полуниці викласти в каструлю разом з растолченной. Влити 400 мл. холодної води і закип'ятити. Після закипання варити 7 хв. на повільному вогні.

6. Після варіння, полуничний відвар процідити через сито, щоб прибрати всю м'якоть. Рідина поставити знову на плиту.

7. Розвести крохмаль у склянці з водою (100 мл.). Гарненько розмішати його.

8. У полуничний компот додати цукор за смаком. Приблизно 4, 5 ст. л на 0,5 л. рідини.

9. Після чого влити крохмаль, який попередньо потрібно ще раз ретельно розмішати. При цьому потрібно активно заважати ложкою, щоб не утворилося грудочок. Дайте киселю закипіти, поварите 5 хв. і відключіть його.

10. У готовий кисіль влити заздалегідь підготовлений вітамінний полуничний сік.

11. Якщо ви не встигли добре розмішати кисіль при додаванні крохмалю, в ньому будуть плавати маленькі грудочки. У цьому випадку кисіль слід ще раз процідити через сито.

12. Полуничний кисіль розлити по склянках і остудити. До киселю можна додатково приготувати легкий сирний десерт.

Приємного апетиту!

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.