Рецепти на Новий 2015 кози

kurica-apelsinЦя страва незвично поєднанням солодких апельсинів, меду і м'яса, малюкові теж можна відрізати шматочок філе курочки без шкіри. Для приготування страви вам знадобиться: курка, рідкий мед — 2 ст.л., гірчиця в зернах — 4 ст. л. , 3 апельсина і рослинне масло. Приготуйте заправку: змішайте мед і гірчицю, натріть цією сумішшю курку, дайте їй півгодини замаринуватися, в цей час поріжте часточками апельсини і видавіть з них сік. У курку закладіть часточки апельсинів і зашийте, а зверху полийте соком, збризніть рослинним маслом і в духовку на 1 годину, піч при 200 градусах, періодично поливайте курку апельсиновим соком, можна обкласти її і зовні апельсинами. Щоб крильця і ​​ніжки не пригорали — обмотайте їх фольгою.

Риба, запечена в духовці — 4 порції — Рецепт на Новий рік

riba-duhovkaДля любителів рибних страв пропонуємо такий варіант, якщо ви вирішили готувати і курку і рибу, то можна рибу запекти в мікрохвильовці, тоді страви будуть готуватися одночасно. Вам знадобиться будь-яка морська риба: тунець, судак, можна червоні сорти — наприклад, форель — 0,5 кг, морква — 2 штуки, цибуля — 1 велика або 2 середні цибулини, лимон, пів склянки сметани, спеції, сир — 80 грам. Наріжте рибу порційними шматками, посоліть, обмажте сметаною або домашнім майонезом, присипте спеціями (маленьким дітям перець використовувати небажано, а от суміш сухої петрушки, кропу і кмину буде в самий раз), складіть все в посудину і збризніть соком лимона, дайте рибі замаринуватися 30 хвилин. У цей час натріть на крупній тертці моркву і поріжте цибулю кільцями. У форму викладіть цибулю з морквою, посоліть, викладіть поверх подушки з овочів рибу, зверху рибу присипте тертим сиром і в духовку на 200 градусів на 20-25 хвилин.

Гарнір — рис з овочами — 4 порції — Рецепт на Новий рік

ris-ovoshiКупуйте пакет замороженої овочевої суміші: гавайської або мексиканської, зваріть 1,5 склянки рису, ефектно виглядатиме суміш білого длиннозерного і дикого рису. Овочі викладіть на розігріту, змащену оливковою олією сковороду, коли вода випарується, доливайте потроху воду і тушкуйте їх до готовності (зазвичай, готовність визначається м'якістю горошку або кукурудзи, що входить в суміш), додайте спеції, які любить ваша сім'я (трохи перцю, паприку, суміш італійських чи середземноморських трав). Потім всипте рис, додайте ще трохи олії, 1-2 часточки дрібно рубаного часнику і тушкуйте разом ще 5 хвилин. Поради: якщо ваші діти вже школярі, можна покласти в блюдо смажені шампіньйони, якщо ви берете тільки звичайний білий рис, при варінні його можна приправити куркумою, тоді він буде красивого золотистого кольору, а саме цей колір — фаворит майбутнього року.

Салат з пекінської капусти — Рецепт на Новий рік

salat-pekin-kapustaВам знадобиться 1 качан пекінської капусти, 3 яйця, півбанки кукурудзи, відварене куряче філе, сухарики з білого хліба. Всі інгредієнти наріжте кубиками, посоліть, можна додати зелень петрушки, заправте сметаною або домашнім майонезом, перед подачею на стіл посипте сухариками. Прикрасити страву можна помідорами чері та зеленню.

Десерт — яблука з сирним кремом — Рецепт на Новий рік

jabloko-kremНа кожне яблуко вам знадобиться приблизно 2-3 ст. ложки сиру, жменя родзинок, мед, 1 перепелине яйце, 0,5 чайної ложки вершкового масла. Змішайте в блендері сир, яйце і масло, додайте в цю масу родзинки. Яблуко розріжте навпіл, акуратно виріжте серединку і зробіть поглиблення, в кожну половинку покладіть 0,5 чайної ложки меду, потім половину сирної маси, присипте зверху крупинками цукру і поставте часточки яблука в формочку, змащену рафінованим рослинним або вершковим маслом, запікати приблизно 20 хвилин при температурі 150 градусів. Ця страва підійде навіть крихтам 1-2 років.

Десерт — різнобарвне желе — Рецепт на Новий рік

zele-fruktВізьміть кілька видів соку, головне, щоб вони відрізнялися за кольором, наприклад, яблучний, апельсиновий і вишневий. На склянку соку береться пів столової ложки желатину. Нагрівайте його з желатином до тим пір, поки той не розчиниться повністю, в келихи або салатники покладіть шматочки фруктів (можна тих з яких сік або інших), потім розлийте сік з желатином, так щоб рівень становив приблизно? келиха, поставте в холодильник до затвердіння. Приготуйте наступну порцію соку з желатином і фруктів, викладіть їх у склянки поверх загустілого желе і залийте охолодженою масою, і знову — в холодильник. Шарів робіть 3 або більше. Перед подачею прикрасьте парасолькою або фігуркою для келихів. Цей десерт оцінять і дорослі, і діти, а головне, він дуже легкий і тому неодмінно буде з'їдений в Новорічну ніч.

Ми навели лише кілька простих, але смачних рецептів для всієї родини. Фантазуйте, придумуйте свої страви, головне, щоб у рік Кролика за столом зібралася вся дружна родина і Новий рік зустріла весело і душевно.