Чи можна вагітній хрестити дитину

У православних храмах часто мова йде про те хто може бути хрещеними, хоча в Святе Письмо нічого не говорить про таких людей, але так називалися спочатку ті, хто веде людину до покаяння, а далі і до хрещення. Отже, борг хресних вчити хрещеника основам і принципам віри. Тому в хресні обираються ті, хто самі прекрасно знають Біблійні істини і живуть, дотримуючись їх. Це і є найголовніші умови.

Священики кажуть, що Християнин, який готується стати хрещеним, повинен усвідомлювати які труднощі і відповідальність їх очікує. Хрещені батьки беруть поручительство за віру дитини їх хрещеника перед Богом і Церквою, при звершенні Таїнства Хрещення, ними даються за свого восприемника хрещальний обітницю (відрікаються від сатани і поєднуються з Христом), вимовляються сповідання віри (Символ віри), ними приймається немовля від купелі Хрещення . Надалі хресні батьки повинні добрими справами допомагати батькам у християнському вихованні дитини, повинні всіляко сприяти і наближати до церкви маленького християнина. І найголовніше молитися про своє Сприйменником. Це є священний обов'язок хрещених батьків, і вони тяжко грішні, якщо нехтують цим обов'язком. Таким чином, хресний приймає на себе дуже відповідальну і важке служіння. Хрещений, насамперед сам повинен бути віруючою людиною — молитися, твердо вірити, читати і знати Святе Письмо, регулярно ходити на сповідь і причастя Святих Христових Тайн. Святителем Іоанном Златоустом говорилося про хресні батьках, що вони будуть винагороджені, якщо проявлять про хрещеників своїх велике старанність в духовному вихованні і навпаки, буде їм осуд, якщо впадуть у безтурботність, вони дадуть відповідь перед богом за дане ними порука більше, ніж їх хрещеник, якщо в майбутньому той буде грішити, бо ті, хто прийняв поручництво про чесноту, повинні проявляти велику турботу, переконувати, радити, виправляти, проявляти батьківську любов.

Вагітній жінці можна стати воспріемніцей при Хрещенні, в чому немає канонічних перешкод. У теж час їй треба дуже відповідально підійти до очікує її служінню, треба практично і життєво подумати про те, чи вистачить у неї сил, любові, терпіння для того, щоб приділяти увагу не тільки своєму майбутньому немовляті, а й воспринятому від купелі дитині її хрещеника . Коли ж майбутня мама усвідомлює, яка чекає її відповідальність, то вона, можливо сама відмовиться від запропонованого їй служіння, розуміючи що їй може не вистачити духовних сил.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.