Харчування матері під час вагітності алергія дитини
Харчування матері під час вагітності і алергія у дитини
Хто б міг подумати, що насправді існує ризик залежності алергії у дитини з харчуванням вагітної жінки. Дану залежність підтвердили французькі вчені з НДІ ИНРА.
Справа в тому, що в материнському раціоні є група ПНЖК (полінасичених жирних кислот), що прямимо чином впливає на травний тракт ембріона під час виношування, і згодом, — на виникнення алергії у майбутньої дитини.
Дані ПНЖ кислоти зустрічаються в наступних продуктах харчування: волоські горіхи, насіння льону та рибі. Дані продукти дозволяють зменшити ризик появи у новонародженої дитини алергії і сприяють зміцненню імунної системи кишечника до різних бактерій і «ворожим» речовинам.
Було проведено кілька клінічних експериментів, де жінкам у період вагітності надавалися риба в поєднані з маслами з волоських горіхів. Як результат, алергію діти хворіють рідше.
Деякі висновки вчених у ході клінічних досліджень: імунна система майбутньої дитини розвиває заздалегідь. Отримуючи поліненасичені жирні кислоти, ембріон виробляє антитіла, які захищають організм від виникнення алергії у дитини.
Також було доведено, що дані продукти також впливають на розумову діяльність організму дитини і нервову систему на ранньому розвитку дитини.
Вагітність – це важливий період не тільки для самої матері, але і для майбутньої дитини!