Сирна запіканка з манкою
Тому я завжди намагаюся все найкорисніші продукти помістити в якесь апетитне блюдо. Сир — дуже корисний для дитячого організму продукт. У цей кисломолочний продукті міститься кальцій і фосфор, а вони роблять величезний вплив на розвиток кісткової системи малюка.
Саме тому я часто готую своєму синочку таку цікаву сирну запіканку з манкою. Вона дуже смачна, апетитна, а ще й з ягодами, що подвоює її корисність ще в кілька разів. Поділюся і з вами своїм легким і потрібним рецептом.
Інгредієнти:
1. Найпершим кроком витягнемо масло з холодильника, для того щоб воно підтануло. Потім помістимо в каструлю сирну масу (перетертий сир) і цукор. Туди ж виб'ємо одне яйце.
2. Ретельно перетираємо масу до однорідності. Потім беремо міксер і збиваємо масу хвилини три. Ця процедура необхідна для того, щоб маса переповнилася повітрям. Тоді наша запіканка вийде дуже пишними, м'якими і добре підійде в духовці.
3. У збиту сирну масу додаємо молоко. І знову ретельно збиваємо.
4. У збитий сир з молоком додаємо манну крупу. І знову перетираємо з особливою ретельністю, манка не повинна залишитися грудочками.
5. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо і залишаємо на одну годину на столі. За цей час манка помітно набрякне і збільшитися в розмірах.
6. По закінченню години, беремо форму для випікання, в якій ми будемо робити запіканку. Змащуємо її шматочком вершкового масла і притрушуємо манною крупою.
7. Висипаємо тісто в нашу форму.
8. Прикрашаємо верхівку тесту ягодами. Тут можливі варіації. Можна ягоди додати в тісто, перемішати і випікати запіканку з ягодами всередині, але я більше люблю, коли ягоди прикрашають блюдо зверху. Ставимо форму в духову піч на 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів, випікаємо до золотистої скоринки.
Коли сирна запіканка з манкою буде готова, дістаємо її з духовки, повністю охолоджуємо, і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту вашим дітям і вам!