Правильне харчування во время вагітності

Правильне харчування во время вагітності

Правильне харчування при вагітностіЗ крови матері надходять всі необхідні Речовини малюкові. Тому, жінка в положенні винна «правильно» харчуватіся. Треба їсти БАГАТО? Як треба при вагітності жінці харчуватіся.

Найпошіренішій питання,  це Кількість їжі. Багата років тому думали, что беременна жінка за двох винна їсти. І тоді накопічується Зайве вага.  Альо, сегодня так БАГАТО информации про систематичному переїданні, что Майбутні матері вжівають Вже Занадто мало. А недоїдання, такоже может нашкодіті дитині. Що ж робити?

Їжі винне буті НЕ больше, а в кілька разів якісніше

За рахунок ЕНЕРГІЇ працює людський організм. А вона утворюється через «згоряння» їжі. У калоріях віражається енергія, яка є в продуктах харчування. Однак у всех продуктах різна Кількість калорій. Щоб організм виконан свои Функції, ВІН отрімує калорії з їжі. А Йому для ПІДТРИМКИ життєдіяльності потрібен  конкретній мінімум калорій.

Від статі, віку, масі тела покладів обмін Речовини. Жінка з нескладної фізічною роботів, вагою – 60 кг винна в день отрімуваті примерно 2000 ккал. Обмін Речовини при вагітності растет на 25%. В результаті жінці в першій половіні вагітності нужно — 2500 ккал, у іншому – 2900 в день.

Неправильне харчування. Его симптоми.

  • Надлишок харчування.
  • Погана якість продуктов.
  • Неправильне співвідношення компонентів.
  • Недолік їжі.

Чого можна очікуваті від неправильного харчування в момент вагітності?

  • У малюка до и после вагітності знижена опірність до інфекцій.
  • Гіперактивність и гіперзбудлівість.
  • Енцефалопатія.
  • При народженні недостатню Вагу малюка, недоношеність.
  • Поганий розвиток плода.
  • Знижена здатність згущуватіся крови и післяпологові кровотечі.
  • Віснаження жінки в пологах, Слабкий Пологова діяльність.
  • Анемія.
  • Може спостерігатіся відшарування плаценти.
  • Чи не віношування вагітності, через что плацента буде неправильно розвіватіся.
  • Пізній токсикоз.

 Дуже Важко правильно харчуватіся, но це нужно для вашого майбутнього малюка.

Яке харчування можна назваті правильно?

Важливі компоненти правильного харчування:

  • жири;
  • Рідина;
  • мінеральні Речовини;
  • вітаміни;
  • вуглеводи;
  • Білки.

Жири. Денна ідеальна норма становит примерно 80 грам и рослинних 30 грам. З тварин рекомендуються топлене и вершкове ВИЩОГО сорту, рослинних – кукурудзяна, оливкова, соняшникова. Заміннікі вершкового масла, Такі як сало и маргарин, краще НЕ прійматі.

Вуглеводи. У першій половіні вагітності в день 350 грам и 400 грам у Другій. Если у жінки знижена фізична Активність, в результаті и енерговітраті організму зніжені, то треба скоротіті такоже споживання вуглеводів.

Вуглеводи повінні буті «хороші». Їх можна отріматі з ягоди, фруктів, овочів, круп, чорного хліба з борошна ВИЩОГО сорту. А прійматі «погані» вуглеводи НЕ нужно у Великій кількості – кондитерські вироби, макаронів, білий хліб, солодощі и цукор.

Білки є Важлива «будівельним матеріалом». Аджея не просто так вагітнім жінкам во время Великого посту можна вжіваті яйця, молоко, м'ясо. А если ві вегетаріанка, то при вагітності нужно відмовітіся від цього принципу.

У першій половіні вагітності ідеальна норма білків в день – 100 грам и 120 грам у Другій. З них, половина – тварин.

Кожен день жінки винна вжіваті до 150 грам риби або нежирного м'яса, а такоже кісломолочні, молоко, сир и сір. Цей список продуктов мают у своєму складі в оптимальних співвідношеннях незамінні амінокислоти, легкозасвоювані Білки.

харчування во время вагітностіВітаміни в Людський організмі гарантують хороші протікання фізіологічних и біохімічніх процесів. А вагітнім жінкам Це дуже Важлива.

Вітамін Д потрібен для Формування скелета и кісток малюка. Якщо буде спостерігатіся его дефіціт, то це может прізвесті до розвітку недокрів'я.  

Вітамін А. З его помощью нормально розвівається плацента. Такоже ВІН захіщає від поганого впліву  випромінювань и цієї токсичної продуктов. У день ідеальна норма – 2,5мг. Вітамін А  в організм Надходить з бета-каротину. А він містіться в фруктах и ​​овочей червоного, помаранчевого и жовтого кольору (дині, гарбузі, помідорах, персиках, абрикосах) цвітній капусті, петрушці.

М'язові волокна зміцнюють вітаміни групи В. Такі вітаміни потрібні для нормального Функціонування  серцево-судінної, травної та нервової систем. Багаті вітаміном В горох, борошно, неочищений рис, Пивні дріжджі. З тварин продуктов ВІН є в серці, Нирко и печінці.

Вітамін С стімулює и зміцнює імунну систему. Денна норма – у Середньому 150мг. Цей Вітамін можна отріматі з таких продуктов:  лук, солодкий перець, обліпіха, ківі, чорна смородина, цітрусові та Шипшина.

Вітамін Е очень потрібен жінці при вагітності. З его помощью нормально працює репродуктивна система и розвівається плід. Добовий потреба становит 20 мг. Горіхи, бобові, крупи, яйця, печінка – це все джерела вітаміну Е.  Для повноцінного его засвоєння краще его вжіваті з Рослин олією або сметаною.

Щоб нормально розвивалась нервова система плода, потрібна фолієва кислота. Его Джерелом є зелень.

Мікроелементи такоже очень потрібні плоду. Це залізо, натрій, калій, магній, фосфор, кальцій.

Магній, фосфор и кальцій є «будівельними матеріалами» для хрящів и кісток малюка. Дефіціт кальцію очень погано впліває на жінку, а точніше на зуби, может буті карієс.

Кальцій можна отріматі з молока, зелених овочів, горіх, сиру.

Багата магнію є в овочей, горіхах, крупах, Кавуни; фосфору – в неочищеному зерні, яйцях, м'ясі, рібі.

Натрій и магній потрібен для регулювання водного балансу організму. Основні джерела калію – гриб, горіх, горох, шпинат и родзинки. А натрію – кухонна сіль.

Залізо.  Если его буде недостатня Кількість, то в крови  зніжується рівень гемоглобіну. А це буде причиною розвітку у плода гіпоксії. У день нужно вжіваті заліза – около 20 мг. Его Джерелом є – фрукти, зелень, печінка и жовткі.

Потреба в мікроелементах и ​​вітамінах при вагітності очень потрібна. Аджея в такому положенні часто спостерігається їх дефіціт. Тому лікарі рекомендуються  вжіваті комплексні полівітамінні препарати.

Рідина організму такоже потрібна. У день нужно 2,5л.  Половина его містіться в вживаних продуктах. Тому треба віпіваті одну літру Вільної Рідини. Если ві схільні до набряків, то рідіною слід обмежітіся – 800 мілілітрамі. Рекомендовані напої – столовий мінеральна вода, молоко, кіселі, компоти и соки. Такоже модно неміцній чай и каву (в НЕ великих кількостях).

Потрібно звернути увагу!

Глорія Лемей – це відома Канадська акушерка. Вона дает жінці, яка боялася поправити, рада одного лікаря: «Щодо ваги, ві не переживайте. Если ві будете їсти натуральні продукти, то зайвий вага не будет спостерігатіся. Картопля винна буті в мундірі, злаки – пріготовлені особисто вами, овочі – сирі и чисті, солодощі – диня, персик». Если продукт рафінованій, ВІН погано обробляється. Тому такий продукт краще НЕ вжіваті. Такоже Глорія рекомендує застосовуваті сіру МОРСЬКА сіль, Аджея містіть БАГАТО мікроелементів.

Таблиця шкідливих харчових добавок, Які небезпечні НЕ Тільки для організму вагітної!

Таблиця шкідливих харчових добавок

 

Небезпечні продукти харчування для вагітної

Морепродукти є Джерелом заліза и протеїну, а омега 3, яка Присутні в рібі, стімулюють розвиток мозком и добро вплівають на зростання малюка. Щоб з продуктов в організм НЕ попал Шкідливі віруси або бактерії, які не вживалися сиру рибу, молюски та устриці, суші. Такоже Унікал копчених морепродуктів.

Дичина и м'ясо. При вагітності змінюється Кровообіг и метаболізм. А це может буті причиною бактеріального ХАРЧОВИХ Отруєння. І Реакція організму буде Болючее. Подібна ситуация трапляється не часто, но Отруєння может вплінуті на організм дитини.

Перед тім, як на стіл податі дичину и м'ясо, ретельно его готуйте, Щоб не вініклі харчові захворювання.

На дев'ять місяців забудьте про домашніх и сірокопченіх Ковбаса. Небажані бактерії могут потрапіті в організм. А гинут смороду  при температурі НЕ менше 80 градусів.

Небезпечні продукти харчування при вагітностіЧи не вживалися вулічні м'ясні страви та хот-доги. Це джерело такого відомого захворювання, як лістеріоз.

Молочні продукти.   До них відносіться сир, сир моцарелла и знежірене молоко. Альо, продукт, Який у своєму складі має непастеризоване молоко, при вагітності категорично Заборонений. Це может буті причиною харчових захворювання.

Чи не їжте сири, Які віготовлені з непастеризоване молока: «Камамбер», «Фета», «Брі».

Кофеїн. При вагітності можна Віпітено две чашки кави. Альо, це не говорити, что Кофеїн Безпечний и корисний.

ВІН может пронікаті в плаценту и вплінуті на ритм дихання и серцебиття вашого малюка. Кофеїном зловжіваті НЕ Варто, Аджея у малюка буде зниженя вага.

Трав'яні чаї. При вагітності нужно з обережність пити Такі напої. Перед ЗАСТОСУВАННЯ обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. Аджея  листя малини и м'ята у великих кількостях, может буті причиною сутічок, вікідня.

А також алкоголь. Від него нужно Повністю відмовітіся.

Харчо правильно и всегда будьте здорові!

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.