З якого віку і який хліб давати дитині
Хліб приблизно на половину складається з вуглеводів, які представлені переважно крохмалем. У хлібі, приготованому з житнього борошна високо вміст таких речовин як олігосахариди, які не здатний перетравлювати і утилізувати дитячий організм з причини відсутності необхідних для цього ферментів.
Завдяки аромату хліба в організмі виділяться травний сік, що сприяє поліпшенню травлення і засвоєння їжі.
Починаючи з 7-ми місячного віку, педіатри рекомендують додавати в раціон дитини сухарики і дитяче печиво. Якщо дитина ще не може гризти, то можна сухарики розчинити в молоці. Хліб дозволяється давати, починаючи з 8-ми місяців близько 3-х грамів на день. До року це норму збільшують до 20-ти грам, до трьох років — до 80-ти грам. Житній і свежевипеченний хліб не рекомендується вводити в раціон дитини до 3-х років.
Дітям від 1,5 років рекомендуються різні сушки, сухарики, бублики. При виборі цих продуктів варто звернути увагу на вміст у них різних добавок, здатних викликати алергічну реакцію. Якщо ж у вас є такий предмет як бутербродниця, то ви самостійно, не докладаючи зайвих зусиль, можете приготувати хлібні вироби, що не містять небезпечних для дитячого організму добавок. Існують бутербродниці з різними насадками у формі, наприклад, звірят, ну або яких-небудь казкових героїв. Такі хлібці, безсумнівно, будуть цікаві для дитини.
Від вживання кондитерських виробів, печива, пряників, булочок краще утриматися. Як відомо, вживання цих продуктів сприяє ожирінню, у тому числі і у дітей. Від харчування в дитинстві залежить зовнішній вигляд людини в дорослому житті.
Продукти, які легко кришаться, наприклад, надмірно сухі продукти не варто давати дитині, яка ще не навчилася добре жувати, тому що ними він може вдавитися.