З якого віку і який хліб давати дитині

Хліб приблизно на половину складається з вуглеводів, які представлені переважно крохмалем. У хлібі, приготованому з житнього борошна високо вміст таких речовин як олігосахариди, які не здатний перетравлювати і утилізувати дитячий організм з причини відсутності необхідних для цього ферментів.

Завдяки аромату хліба в організмі виділяться травний сік, що сприяє поліпшенню травлення і засвоєння їжі.
Починаючи з 7-ми місячного віку, педіатри рекомендують додавати в раціон дитини сухарики і дитяче печиво. Якщо дитина ще не може гризти, то можна сухарики розчинити в молоці. Хліб дозволяється давати, починаючи з 8-ми місяців близько 3-х грамів на день. До року це норму збільшують до 20-ти грам, до трьох років — до 80-ти грам. Житній і свежевипеченний хліб не рекомендується вводити в раціон дитини до 3-х років.

Дітям від 1,5 років рекомендуються різні сушки, сухарики, бублики. При виборі цих продуктів варто звернути увагу на вміст у них різних добавок, здатних викликати алергічну реакцію. Якщо ж у вас є такий предмет як бутербродниця, то ви самостійно, не докладаючи зайвих зусиль, можете приготувати хлібні вироби, що не містять небезпечних для дитячого організму добавок. Існують бутербродниці з різними насадками у формі, наприклад, звірят, ну або яких-небудь казкових героїв. Такі хлібці, безсумнівно, будуть цікаві для дитини.

Від вживання кондитерських виробів, печива, пряників, булочок краще утриматися. Як відомо, вживання цих продуктів сприяє ожирінню, у тому числі і у дітей. Від харчування в дитинстві залежить зовнішній вигляд людини в дорослому житті.
Продукти, які легко кришаться, наприклад, надмірно сухі продукти не варто давати дитині, яка ще не навчилася добре жувати, тому що ними він може вдавитися.

Оставить комментарий или два

Пожалуйста, зарегистрируйтесь для комментирования.